Waarom we ons meestal niet rijk voelen

(en wat je daar aan kunt doen)

Nee hoor, ik ga je geen visualisatie over overvloed aanraden.

Wat je volgens mij beter kunt doen, is begrijpen waar dit vandaan komt. Veel mensen voelen zich arm, terwijl ze dit, objectief gezien, niet zijn. Ze maken zich zorgen over hun financiën, hun werk, hun leven. Armoede zit heel diep in ons systeem. We hebben allemaal veel arme voorouders, die zo moesten knokken voor hun bestaan, dat deze ‘angst voor tekort’ nog steeds veel invloed heeft op hoe ‘rijk’ we ons voelen.

Mijn arme voormoeders

Ik had dit ook, al was ik me er niet bewust van. Ik had altijd de neiging heel zuinig te leven. Ik voelde me snel schuldig als ik iets meer uitgaf. Tijdens een voorouderproces zag ik hoe arm mijn voorouders waren. Hoe ze met gezinnen van 8 of 10 kinderen elk dubbeltje moesten omdraaiden. Ik voelde de stress van mijn voormoeders, die altijd bang waren om niet genoeg te hebben voor hun gezin. Die altijd maar werkten en werkten. Ik bedankte ze voor al hun moeite. Ik kon ze ook laten zien hoe de wereld er nu uitziet. Ik kon ze bij de kachel voor de TV zetten. Daar zaten ze, mijn voormoeders, op de bank met een kopje warme chocomel en de afstandsbediening in de hand. Ze vonden het geweldig. Sinds dit proces voel ik me niet meer schuldig om geld en voel ik me een stuk rijker.

Vooroudersproces 12 november

Aanstaande zondagochtend 12 november geef ik weer een voorouderproces. Als uitgangspunt kun je een thema nemen waar je nu last van hebt. (Dit hoeft niets met armoede te maken te hebben)

tijd: 10.00 – 12.30 uur
adres: La Rivierestraat 30, Hilversum
kosten: 15 euro
aanmelden: stuur een e-mail naar laura@www.laurasite.nl

Ik geef ook vooroudersessies, als je liever één op één wilt werken.
Meer informatie over het voorouderproces >