De grote schoonmaak

Vandaag voor iedereen die behoefte heeft aan een voorjaarsschoonmaak: de koning der meditaties (naar mijn bescheiden mening). Het is een van de krachtigste meditaties die ik ken. Ik leerde het in 2007 van de Oneness, maar er zijn veel stromingen met een soortgelijke meditatie. Ik heb het vele jaren een paar keer per week gedaan en ik doe het nog steeds af en toe, vooral als ik me ergens rot over voel. Gelukkig komt dat (mede door deze meditatie) niet vaak meer voor.

Deze meditatie heeft twee belangrijke uitgangspunten:

  1. Als je je rot voelt, wordt dit niet veroorzaakt door de situatie, maar door wat je denkt en voelt over de situatie. Dit denken en voelen wordt meestal veroorzaakt door gebeurtenissen uit het verleden. Je bevindt je in een situatie die een oud gevoel bij je triggert, en daarom voel je je rot.
  2. Als je dit oude gevoel helemaal gevoeld hebt, lost het op. Als een oud gevoel is opgelost, is het weg. Door dingen helemaal te voelen, maak je jezelf als het ware schoon.

Ik kan je van harte aanraden om dit een paar keer per week te doen, liefst ’s ochtends of ’s avonds, en/of elke keer dat je je ergens om rot voelt. Je hoeft het niet meteen op het moment te doen, als je je bijvoorbeeld gekwetst voelt door iets. Je kunt het prima later op de dag doen, wanneer je een moment voor jezelf hebt, om het alsnog voor jezelf op te ruimen.

Beluister de meditatie
Ik heb de meditatie ingesproken, zodat je het kunt beluisteren en doen. Als er stappen zijn waar je meer tijd voor nodig hebt, druk dan op pauze, zodat je later verder kunt gaan.
Ik wens je veel succes en inzicht. Vragen en opmerkingen zijn welkom, (als je wilt anoniem) in het reactieformulier onder aan de pagina, of per e-mail: laura@www.laurasite.nl

Download de Mp3  of luister hieronder:


Printen

Je kunt de meditatie ook uitprinten, als je het liever op papier hebt:
download als pdf >

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.