Mijn geheime mantra

Wat ik al een tijdje weet (en jullie waarschijnlijk ook) is dat alles in mijn leven veel makkelijker en sneller gaat, als ik er hulp bij krijg. Bijvoorbeeld van het universum. Maar het blijkt soms nog een kunst om deze hulp te ontvangen.

Ik ga dit zelf doen

Een van de redenen waardoor ik soms geen hulp krijg, is dat ik soms onbewust tegen mezelf zeg: “Ik ga dit zelf doen”. Dan zegt het universum: “Okay, succes, zeg het maar wanneer je wel hulp kunt gebruiken”.

Ik betrap me er zo vaak op dat ik iets aan het doen ben, dat ik denk dat ik iets kan doen, terwijl ik alleen om hulp hoef te vragen. Bijvoorbeeld als ik mijn kinderen naar bed breng en in slaap probeer te laten vallen. Dan zit ik voor de zoveelste keer eindeloos naast het bedje een handje vast te houden, in plaats van dat ik hulp vraag.

Mijn geheime mantra

Voor dit soort gevallen heb ik een geheime mantra, die gaat zo:

“Help mij, want ik kan dit niet oplossen, dus jullie moeten het voor me doen.”

Als ik iets erg spannend vind, of als ik weinig vertrouwen heb, zeg ik erbij:

“Ik heb er helemaal geen vertrouwen in, volgens mij gaat dit helemaal niet lukken. Jullie moeten ervoor zorgen dat het wel goed gaat, want aan mij heb je niet zoveel, ik geloof er niet in.”

Altijd weer leuk om dan verrast te worden, als dingen daarna opeens heel soepel gaan.

. . . . . . . . . . . . . .

Heb je een vraag of reactie naar aanleiding van deze post? Stel hem (als je wilt anoniem) in het reactieformulier onder aan de pagina.

4 antwoorden
  1. Maria
    Maria zegt:

    Wat mooi, Laura. Ik ken het vragen om hulp op deze manier (door Naomi) en draag het zelfs uit naar anderen, maar gebruik het zelf zelden omdat ik graag “onafhankelijk” ben en dingen zelf oplos. Onzin natuurlijk, want wie kan nu alles zelf oplossen? Ik ga er vaker aan denken en hulp vragen. Om mezelf eraan te herinneren, heb ik meteen een post-it op de deur naar mijn huiskamer geplakt. Dank je.

Reacties zijn gesloten.