Als je stiekem roem en succes wilt (maar ook graag bescheiden overkomt)

Ik heb lang geprobeerd om iemand te zijn die roem en succes niet zo belangrijk vindt, die met een ruim hart anderen gelijk geeft en eigenlijk heel bescheiden is. Meestal ging dat goed. Ik kwam alleen in de problemen als ik iets dacht of wilde, dat niet paste bij dit bescheiden zelfbeeld. Ik troostte mezelf dan door heel vaak tegen mezelf te zeggen dat het niet gaat om de aandacht of het succes. Ik kan je verzekeren: dat was niet erg effectief.

Je komt je mind tegen
Als je leeft volgens dit soort (al dan niet bewuste) principes, kom je onherroepelijk in de problemen. Je komt namelijk altijd vroeger of later je mind tegen. Je mind is een belangrijk deel van jou en je mind heeft zo zijn eigen wensen.

De wensen van je mind:

  • Je mind wil graag alle aandacht. Niet straks maar nu.
  • Je mind heeft graag gelijk. En het liefst méér gelijk dan alle anderen.
  • Je mind wil roem, succes en rijkdom.
  • Je mind wil de beste zijn. In alles.
  • Je mind weet het beter.
  • Je mind houdt niet van een beetje, je mind is niet bescheiden.

“Zo lang je niet verlicht bent, komen bijna al je acties voort uit een behoefte van je mind. Of je nu een carrière opbouwt, of kansarme jongeren helpt, je doet het voor jezelf.” zegt mijn goeroe Bhagavan

Wat wel werkt
Het is goed om de wensen en behoeftes van je mind te kennen. Je kunt dan dingen doen die jij belangrijk vindt en tegelijk de wensen van je mind vervullen, waar mogelijk, en liefst met zo min mogelijk schade voor je omgeving. Daarnaast is het ook mogelijk de behoeftes van je mind te vervullen door alleen maar aan bepaalde dingen te denken. Door je mind aan te sporen om zich uit te leven en te fantaseren over alles wat hij wil. Dat is ook een goede oefening om je mind beter te leren kennen en herkennen in je leven.

Vervullingsoefening
Om je daarbij te helpen heb ik een vervulling oefening opgenomen:
naar de vervullingsoefening >

Have fun!

. . . . . . . . . . . . . .

Heb je een vraag of reactie naar aanleiding van deze post? Stel hem (als je wilt anoniem) in het reactieformulier onder aan de pagina.