Schoonmaak sessies

“Pijn en verdriet kun je helen door het volledig te voelen.”

Dit leerde ik in India en is het uitgangspunt van de schoonmaak sessies. Bijna iedereen heeft dingen meegemaakt die om wat voor reden dan ook op dat moment niet verwerkt konden worden. Dit kunnen dingen zijn uit je jeugd, of bijvoorbeeld het verlies van een dierbare. Het kan zijn dat je hier nog steeds last hebt. Soms weet je waar een pijnlijk gevoel vandaan komt. Soms is dat minder duidelijk, omdat een herinnering deels verdrongen is. Het kan moeilijk zijn om deze dingen in je eentje te helen of te voelen, omdat je er zelf niet goed bij kunt komen.

Samen voelen

In een sessie beginnen we met een thema of patroon waar je nu last van hebt. Door samen te voelen komen we bij de gebeurtenis, meestal uit je jeugd, waar dit patroon ontstaan is. Doordat ik als het ware ‘met je meevoel’, is het veel makkelijker en minder pijnlijk om ‘oude pijn’ te voelen en op te lossen. We maken gebruik van een soort ‘hoger weten’ om de pijn te helen.

Praktisch

De persoonlijke sessies duren ongeveer een uur en kosten 75. De sessies worden gegeven in Hilversum of per skype.

Geef je op >

Schoonmaak sessies zijn speciaal geschikt als:

  • Je weet dat je een traumatische gebeurtenis hebt meegemaakt, waarvan je het gevoel hebt dat het nog niet helemaal geheeld is. Dit kun je bij jezelf checken door eraan te denken. Als het niet ‘zacht’ voelt, als je eraan denkt, is het nog niet helemaal geheeld.
  • Er patronen of thema’s steeds terugkomen in je leven, waarvan je niet goed begrijpt waarom ze niet oplossen, of waar ze vandaan komen.
  • Je last hebt van wrok of boosheid naar je ouders of andere mensen in je omgeving.
  • Je je niet veel kunt herinneren uit je jeugd, en je hebt het idee dat je misschien het een en ander verdrongen hebt.